Plenkant for hage & Hagekant stål

På green-split.com finner du plenkanter og blomsterbed laget av metall og andre materialer, plenkanter er det perfekte hjelpemiddelet for å designe din egen hage og skape et allsidig vellykket helhetsbilde.


Kjapp levering Vi leverer raskt. Med DHL eller UPS er pakken din med deg på kort tid!

Topp kvalitet Produkter av høyeste kvalitet fra verdens ledende produsenter!

Kundetilfredshet Mer enn 95% av våre kunder er fornøyd og anbefaler oss til andre.

Service nær deg Montering på stedet: over 50x i Norge

Plenkanter og blomsterbed


Det er praktisk talt ingen grenser for kreativitet. Fordi plenkanter eller blomsterbed er tilgjengelig i et stort utvalg materialer, for eksempel metall, tre, plast eller stein.

Du kan derfor selv bestemme hvilken variant du foretrekker for hagedesignet og gi sengene og plenen din matchende plenkanter og sengekanter etter dine ønsker.


Hvordan er plenkanter og sengekanter forskjellig?


Begrepene plenkant og sengekant er i utgangspunktet mer eller mindre det samme. Hvilken betegnelse som nøyaktig gjelder for saken din, avhenger av den tiltenkte bruken.

Hvis du vil omgi plenen din med en passende kant, kalles den en plenkant. Hvis du derimot er interessert i utformingen av sengene dine, brukes begrepet `` sengekant ''. I dette tilfellet snakker man noen ganger om sengegrenser eller sengegrenser.

Til syvende og sist er det imidlertid alltid en grense du bruker for å skille et bestemt område av hagen din fra resten. Så ikke bli forvirret over forskjellige begreper, og konsentrer deg heller om å velge materialene som passer din smak.


Hva er fordelene med kant og gresskant?


Sengekanter og plenkanter oppfyller flere oppgaver samtidig. Først og fremst fungerer de selvfølgelig som et optisk element som kan spille en viktig rolle i hagedesign.

Ved hjelp av passende grenser kan senger, stier og plener tydelig avgrenses fra hverandre. Takket være utallige forskjellige materialer er det praktisk talt ingen grenser for kreativitet, og sengekantene kan velges for enhver hage.

I tillegg til den visuelle forbedringen av hagen, oppfyller plenkanter og sengekanter også praktiske funksjoner. Tilsvarende grenser hjelper for eksempel til å gjøre det enklere å klippe plenen i kantområdet og forhindre at gresset sprer seg til tilstøtende senger. Bedets grenser kan også bidra til å dempe veksten av plantens røtter.


Blomstbedkanter: hva er alternativene?


Hvis du planlegger å bruke gresskant eller blomsterbed i utformingen av hagen din, vil du raskt oppdage at det er mange forskjellige alternativer tilgjengelig for deg.

Det er derfor verdt å investere litt tid i å planlegge og håndtere de forskjellige tilgjengelige alternativene. Tross alt bør grensen til bedene du ønsker, stemme overens med hagens generelle utseende og sette plantene i rampelyset.

Fremfor alt spiller materialet som plenkanten eller sengekanten er laget av en veldig viktig rolle i denne sammenhengen. Valget er stort. Enten stål, tre, steiner eller robust plast - du vet best hvilken variant som er den rette for hagen din.


Sengekanter av Corten stål 


Sengekanter av Corten -stål nyter stadig større popularitet og kan nå finnes i utallige hager. Det spesielle med Corten -stål er det karakteristiske rustutseendet, som gir sengekanter laget av dette materialet et umiskjennelig utseende.

Det at sengerammer av rust i Corten -stål kanskje ikke høres veldig gunstig ut i begynnelsen og antyder en kort levetid. Faktisk er Corten -stål et veldig robust konstruksjonsstål som lenge har blitt brukt, ikke bare i produksjon av sengekanter og plenkanter, men også på bygningsfasader.

Fordi Corten -stål bare ruster overfladisk. Et beskyttende lag med fast vedheftende fosfater eller sulfater dannes direkte under risten, noe som forhindrer ytterligere korrosjon.

Dette sikrer at plenkanter og sengekanter av Corten -stål får et flott rustutseende over tid. Det er imidlertid ingen ytterligere skade på materialet. Så du trenger ikke å bekymre deg for at du snart må bytte sengekanter. I stedet kan du være sikker på at det værbestandige materialet vil vare i mange år og vil være en virkelig ressurs når du designer hagen din.


Sengerammer i rustfritt stål


Hvis du ikke vil at sengekantene og plenkantene skal se rustne ut over tid, kan en sengekant i rustfritt stål være perfekt for deg.

Rustfritt stål er spesielt stabilt og praktisk talt rustfritt så lenge beskyttelseslaget ikke er skadet. Med en pent lagt sengekant laget av rustfritt stål, kan du være sikker på at en spesielt lang levetid er garantert, og at det ikke vil være nødvendig å bytte den i overskuelig fremtid.

Til tross for deres stabilitet kan sengestel i rustfritt stål også legges fleksibelt i buede linjer, avhengig av modell, slik at materialet ikke bare er egnet for rektangulære senger og plener.

Bruk plenkanter og sengekanter av rustfritt stål, for eksempel i de områdene der du og din familie tilbringer mye tid, ettersom stabiliteten til sengegrensene du har lagt, spiller en særlig viktig rolle der.


Plenkanter og blomsterbed av metall 


Metallplenkanter er vanlig og brukes i mange hager. I tillegg til rustfritt stål og Cortenstål brukes også lette metaller som aluminium eller varmgalvaniserte stålplater.

Avhengig av utformingen må de enkelte elementene i en plenkant eller sengekant av metall må skrus sammen før de kan settes på sin endelige plass i bakken.

Et stort utvalg av forskjellige metaller og forskjellige former sikrer at egnede kantlinjer i metall er tilgjengelig for praktisk talt alle hager.


Sengekanter av aluminium


Aluminium er et spesielt lett metall. Å legge sengekanter av aluminium fungerer derfor veldig bra alene. For eksempel kan den kombineres med steiner når du designer plenkanter eller brukes til å ramme trær.

Aluminium er til en viss grad rustfast. Den er også relativt stabil. Imidlertid bør overdreven belastning unngås ved kanting av senger laget av dette metallet. Vi fraråder derfor bruk av aluminium i altfor hyppige områder i hagen.


Plenkanter av varmforzinket stålplate


Hvis stålplater brukes som plenkanter, bør de definitivt varmgalvaniseres. Ellers tar det ikke lang tid før de begynner å ruste. Galvaniseringen sikrer at dette unngås og at plenkantene ikke utsettes for vær uten beskyttelse.

Plenkanter av varmforzinket stålplater kan legges veldig fleksibelt. I tillegg til rette linjer er buede linjer også mulige uten problemer. Imidlertid bør en radius som er for smal unngås, da platen ellers kan knekke.

Siden varmgalvanisert stålplate er merkbart lettere enn Cortenstål og rustfritt stål, er det også relativt enkelt å legge plenkanter av dette materialet.


Sengerammer av tre


Sengerammer av tre er også veldig populære. Fordi de ikke bare er relativt rimelige, men også er preget av et tidløst utseende. Derfor er sengekanter laget av tre et utmerket valg, spesielt for naturlig utformede hager.

Akkurat som sengegrenser av plast, finnes det også sengerammer av tre i mange forskjellige varianter. I tillegg til praktiske ruller med trebiter stiftet sammen, er det for eksempel spesielt lett å sette opp plugg-gjerder og senger laget av selje.


Sengerammer av tre i meteren


I likhet med plast er sengestel av tre også tilgjengelig i måleren. Dette er bindingsverk som er festet til hverandre, noe som muliggjør fleksibel tilpasning til formen på den respektive sengen under montering. Dette er spesielt fordelaktig hvis sengene i hagen din ikke har rette kanter og grensen derfor må følge en buet linje.

De er vanligvis laget av gran eller furu og trykkimpregnert for å sikre lengst mulig levetid på tresengrammen. Samlingen deres viser seg å være ukomplisert. For et stabilt stativ er det imidlertid fornuftig å gi det tidligere gravde sporet et gruslag. Avhengig av omgivelsesforholdene, varer en slik sengestel av tre i omtrent 10 år, selv om etterfølgende behandling med en passende treglasur kan forlenge sengestativets holdbarhet betydelig.


Sengekanter laget av selje


Flettede sengekanter av selje eller hasselnøtt gir hagen din et spesielt rustikt utseende. De robuste pilegjerdene er spesielt populære blant miljøbevisste gartnere. Siden de enkelte elementene har pluggposter, kan en sengekant laget av selje eller hasselnøtt også settes opp spesielt enkelt.

For å forlenge holdbarheten til et flettgjerde, kan regelmessig behandling med en passende trepleieolje være nyttig. Dette gjelder også hvis pilgrensen allerede er oljet under produksjonen, da den konstante eksponeringen for sollys ellers ville få barken til å sprekke over tid.Plenkanter og blomsterbed av betong


Betong er et ekstremt fleksibelt materiale som blant annet også kan brukes til plenkanter og sengekanter. Sengerammer av betong har den store fordelen at de er ekstremt robuste og at ytre påvirkning neppe kan skade dem.

Materialet kan derfor imponere med en spesielt lang levetid. Samtidig er sengerammer av betong veldig enkle å ta vare på. Fordi de ikke trenger å bli malt eller behandlet regelmessig på annen måte.

I tillegg muliggjør betong en nøyaktig passende kant, der både rette og buede linjer ikke er et problem. Sengerammer i betong er tilgjengelig i en rekke forskjellige former. Når du kjøper, har du valget mellom store og små plenkanter eller runde betongelementer som du kan sette opp veldig fleksibelt.

Siden kantstener og betongrammer av betong også er tilgjengelige i mange forskjellige farger, er det vanligvis ikke vanskelig å finne en passende variant som passer harmonisk inn i helhetsbildet av den respektive hagen.

Før du bestemmer deg for betong, bør du imidlertid være oppmerksom på at det å legge en sengekant av dette materialet innebærer relativt mye arbeid. I tillegg er ikke betong alltid den mest visuelt tiltalende løsningen. Det er derfor tilrådelig å tenke nøye på forhånd om en slik sengegrense faktisk samsvarer med dine egne ideer eller kanskje en annen løsning er mer egnet.


Plenkanter og blomsterbed av stein


Steiner er ideelle for kanting av senger eller plener. Fordi de er robuste og holdbare. De er også tilgjengelige i mange forskjellige farger, former og design.

Utvalget er derfor stort. Dette betyr at egnede steiner til sengegrenser kan bli funnet for praktisk talt alle hager, selv om beslutningen ikke alltid er lett på grunn av det store utvalget som tilbys.


Populære naturstein for blomsterbed og plenkanter


Det er en hel rekke naturstein som kan brukes som sengekanter eller plenkanter, og hver har sine egne individuelle fordeler.

For eksempel er sengerammer laget av følgende naturstein spesielt populære:

 • granitt
 • sandstein
 • travertin
 • kalkstein


Granittseng omgir


Granitt er en spesielt hard naturstein, som også kan score med et stort utvalg av farger og gode prosessegenskaper. Granittstein er varmebestandig, bruddsikker, frostbestandig og ufølsom for fuktighet, så du trenger definitivt ikke å bekymre deg for levetiden til granittsengen din.

Samtidig er den imidlertid også ganske dyr, og transporten er relativt kompleks på grunn av den høye vekten. I tillegg har ubehandlede steinsprutstenger ofte veldig skarpe kanter, noe som betyr at plenkanter og sengekanter av granitt er forbundet med en viss risiko for skade.


Sengerammer av sandstein


Sandsteinsenger er spesielt populære på grunn av de lyse, naturlige fargene. Som et resultat harmonerer de spesielt godt med fargerike blomsterbed. Siden sandstein hovedsakelig består av sandkorn, er det veldig enkelt å jobbe med og tilpasse seg dine egne ideer. Likevel har materialet god bruddmotstand.

Sammenlignet med granitt er sandstein også billigere. Imidlertid kan den ikke konkurrere med den når det gjelder frostbestandighet og levetid. Impregnering av natursteinen er nødvendig for å forhindre skade på sandsteinsgrensen.


Travertin sengerammer


Travertin er en annen naturstein som er veldig populær som materiale for kanting av senger. Den myke sedimentære bergarten er lett å jobbe med. Utseendet til travertin minner veldig om marmor. Den lettstelte natursteinen er tilgjengelig i mange forskjellige farger, fra hvit til gul og rød til brun.

I tillegg til den lave prisen inkluderer fordelene med travertin spesielt værbestandigheten og frostbestandigheten. Imidlertid kan fargene på steinene falme over tid. Du må derfor forvente at utseendet på plenkanter og sengekanter av denne natursteinen kan endre seg ganske betydelig.


Kalksteinbed omgir 


Kalkstein er en annen myk stein som takket være sin gulaktig-beige farge er spesielt egnet for utforming av hager i middelhavsstil.

Kalkstein er billig og frostbestandig. I tillegg er den lett å jobbe med og lett å legge. I motsetning til travertin, er det også preget av sin utmerkede fargetetthet. Sengerammer av denne natursteinen er imidlertid bare værbestandige i begrenset omfang og kan noen ganger få irriterende flekker fra avisingsalt.


Sengekanter og plenkanter laget av murstein 


Selvfølgelig trenger du ikke nødvendigvis å stole på naturstein når du designer plenkanter og sengekanter. Murstein kan også være et ekte blikkfang i hagen din og gi sengegrensene et individuelt utseende.

Du har valget mellom nye murstein og murstein som er bearbeidet for å oppnå et antikt utseende. Hvis du leter etter en billig løsning for gresskant og sengetøy, kan du til og med henvende deg til rivingsselskaper og ofte kjøpe gamle murstein av dem for lite penger.

I tillegg til murstein kan du alternativt bruke takstein for å lage en uvanlig plenkant eller sengekant. Med et fundament laget av mørtel sikrer du god stabilitet og samtidig kan du la fantasien løpe vilt i designet.

Sammenlignet med naturstein, betong eller stål, har murstein imidlertid bare en begrenset holdbarhet. Med dette rimelige og kreative materialvalget, bør du derfor være forberedt på at sengegrensen sannsynligvis ikke vil vare på mange tiår.


Plenkanter og blomsterbed av plast


Selvfølgelig trenger plenkantene og sengekantene ikke nødvendigvis å være laget av stål, metall eller stein. Alternativt kan du også bruke sengerammer av plast eller gummi.

Disse er vanligvis mye billigere uten å måtte inngå kompromisser når det gjelder levetid. I mange tilfeller er plenkanter eller sengekanter av plast også laget av resirkulerte materialer. Dette sikrer at bruken av dem ikke forårsaker unødvendig skade på miljøet.

 Plenkanter og blomsterbed av plast eller gummi kommer i mange forskjellige former. Materialet er vanligvis tilgjengelig av måleren på ruller. Den kan ha form av bølgeblikk eller den kan være helt rett.

Bortsett fra det er det også plenkanter og sengekanter av plast som ser ut som et lite gjerde eller en vegg. I noen tilfeller er solcelledrevne lysdioder til og med innebygd i dem, slik at individuelle deler av sengegrensen blir belyst i mørket.

Avhengig av modellen kan sengene i plast enten festes i bakken med litt trykk, eller de trenger å grave et passende spor for å plassere dem. Når du bruker plenkanter eller sengekanter på ruller, bør du passe på at du overlapper kanten litt slik at det ikke er hull i den ferdig monterte sengekanten.

Til tross for den generelt lange levetiden, bør du vurdere at sengegrenser av plast er relativt mindre spenstige. For eksempel, mens en gresskant av stein vanligvis ikke har noe problem med kroppsvekten din, er dette ikke tilfelle med plast og gummi.


Grensegrenser laget av planter


Hvis du ikke er begeistret for tre, stein og betong eller stål og metall, er en grense av planter det perfekte alternativet for deg. Med denne varianten sikrer du en klar struktur og et spesielt naturlig utseende i hagen din.

Det er mange planter som er egnet for bruk som grensegrenser. I tillegg til små busker og stauder, kan for eksempel forskjellige urter også brukes til dette formålet. Hvilke planter du bør bruke som sengegrenser, avhenger på den ene siden av dine personlige preferanser og på den andre siden av resten av utformingen av hagen din.

Blant annet kan følgende planter brukes som grensegrenser:

 • Boxwood
 • Eberraute
 • Lavendel
 • Dverg johannesurt
 • Hekk myrt
 • Spindelbuske
 • Dvergmønstre
 • Mynte
 • Fruens mantel
 • Timian
 • Gressløk
 • Salvie


Ulemper med en sengekant laget av planter


Til tross for sitt attraktive og naturlige utseende, har blomsterbed laget av planter naturlig nok en stor ulempe. Fordi de krever regelmessig vedlikehold sammenlignet med andre materialer som Corten stål eller betong. Avhengig av plantetype kan dette ta ulik tid og, i tillegg til tilstrekkelig vanning, også kreve hekksakser fra tid til annen.

I prinsippet er det ikke en dårlig ting i begynnelsen. Før du bestemmer deg for en grense av planter, bør du fortsatt være klar over dette. Hvis du ikke kan eller vil tilby ekstra vedlikeholdsarbeid, bør du velge en annen løsning for sengegrensene.


Sengegrenser som beskyttelse mot snegler 


De fleste hobbygartnere vet av egen erfaring hvor irriterende snegler kan være i sin egen hage. Skadedyrene formerer seg noen ganger veldig raskt og spiser unge planter med en ekstremt stor appetitt.

For å beskytte blomster og grønnsaker mot dem, er en sengekant i form av et sneglegjerde spesielt egnet. En slik sengekant har utoverbøyde øvre kanter, som representerer et uoverstigelig hinder for snegler.

I motsetning til sneglepelleter, viser et sneglegjerde seg å være et miljøvennlig tiltak for å kontrollere snegler, som en unødvendig forgiftningsfare for ville dyr, kjæledyr og barn kan unngås med.

Oppføringen av et sneglegjerde fungerer i utgangspunktet som en vanlig sengekant eller plenkant. Den eneste forskjellen er at gjerdet må stikke litt lenger fra bakken slik at snegler ikke kan komme over det.


Plenkanter som praktisk hjelpemiddel når du legger ut stier 


Hvis du vil lage stier i hagen din, er plenkanter det perfekte verktøyet du kan bruke til dette. Avhengig av modellen kan du lage både rette og buede stier. Kanten av plenen fungerer som en tydelig avgrensning mellom plenen og stien.

Hvilket materiale som er egnet for dette, avhenger, i tillegg til dine personlige ideer, spesielt av kurset som veien bør gå senere. Mens du står fritt til å bestemme deg for rette hagestier, trenger du uunngåelig materialer for buede stier som gir deg maksimal fleksibilitet. Siden det er nok valg fra betong til stein til tre og plast, bør du kunne finne en passende plenkant som oppfyller dine krav uten problemer.

For jevne arbeidsflyter, er det lurt å tegne en skisse av den planlagte hagestien på forhånd og deretter måle og merke den deretter, slik at du vet nøyaktig i hvilket område du trenger å fjerne plenen og fjerne jorda. En enkel spade er vanligvis tilstrekkelig for dette. Siden selv en relativt smal sti krever et relativt stort område av utgravd jord, bør du ikke undervurdere mengden arbeid som er involvert.

Når du har satt plenkantene langs kantene på stien og fylt jorda i nødvendig grad, kan du fullføre den faktiske banen i henhold til ideene dine. Grus viser seg for eksempel å være spesielt ukomplisert for dette formålet, som den nye banen kan fylles med på kort tid, uavhengig av kursen, og som også er tilgjengelig i mange farger og størrelser.


Kreative ideer for vellykkede blomsterbed 


Når det gjelder å sette opp sengegrenser, er det praktisk talt ingen grenser for kreativiteten din. Du kan derfor gi ideene dine frie tøyler og, med hensyn til sengegrensen, tilpasse deg din personlige smak.

Bruk enten naturlige materialer som tre og stein eller kunstige sengerammer av plast, stål og metall eller til og med betong. Når du implementerer ideene dine, må du alltid ha det store bildet i bakhodet og sørge for at sengegrenser og plenkanter passer godt inn i helhetsbildet.

Dette betyr ikke nødvendigvis at du bør velge et utseende som er så lite synlig som mulig. Noen ganger er det definitivt en god idé å bruke sterke kontraster når du kantner senger og for eksempel kombinerer de klare linjene i betongplater med plantene.

Bortsett fra det kan kombinasjon av forskjellige materialer også bidra til å gi sengegrensene et individuelt utseende. Prøv for eksempel å kombinere stein og metall ved å sette inn varmgalvaniserte stålplater eller aluminiumsplater i skjøtene mellom steinene.

Hvis dette er for tidkrevende for deg, kan gabioner også være en god idé for sengene dine. Gabions er spesielle trådkurver som er fylt med steiner etter at de er satt opp. De er tilgjengelige i forskjellige former og størrelser og er derfor ikke bare egnet som sengegrenser, men også for eksempel for oppføring av små vegger.

Uavhengig av hvilke ideer du til slutt praktiserer i sengetøyet ditt, bør du være oppmerksom på at god planlegging er av avgjørende betydning for et vellykket sluttresultat. Tross alt, avhengig av materiale og konstruksjonstype, er bruk av plenkanter og sengekanter forbundet med betydelig innsats og sannsynligvis ingenting du vil gjøre igjen i løpet av det neste året.


Lag sengegrenser selv 


Selvfølgelig trenger du ikke begrense deg til å kjøpe ferdige plenkanter og sengekanter når du designer hagen din. Alternativt kan du også lage sengen din selv.

Dette gjør at du kan lage spesielt individuelle sengegrenser. Du bør imidlertid ikke undervurdere mengden arbeid som er involvert. Tross alt bør selvlagde sengegrenser også ha tilstrekkelig stabilitet.

I utgangspunktet er det ingen grenser for kreativiteten din hvis du vil lage sengetøy selv. Du bør imidlertid sørge for at materialene du ønsker har lengst mulig levetid og i stor grad er værbestandige. Ellers må du snart bytte ut ditt eget design igjen.

Uansett dette kan en godt planlagt, hjemmelaget grense være et flott tillegg til hagen din. Prøv for eksempel med enkle treplanker fra jernvarehandelen, som kan brukes til å bygge flotte grenser for små høybed.

For et spesielt rustikt utseende kan du alternativt få sengen din til å ramme deg selv fra trestammer kuttet til riktig lengde. Denne varianten passer absolutt ikke til alle hager. I de riktige omgivelsene er imidlertid rammer laget av trestammer uten tvil et ekstraordinært blikkfang som umiddelbart vil fange øynene til dine besøkende.


Planlegg sengekanter og plenkanter riktig 


Hvis du vil pynte sengene dine med en passende kant eller hvis du vil gi plenen din en plenkant, er det ikke en altfor komplisert sak. Likevel bør du planlegge fremgangsmåten i god tid slik at arbeidet blir så enkelt som mulig for deg senere, og du er fornøyd med sluttresultatet.

For dette formålet kan det være nyttig å lage en tegning. Fordi dette hjelper deg med ikke å overse noe viktig når du planlegger og å gjennomføre prosjektet ditt så raskt som mulig.


Nødvendig utstyr for montering av sengekant


I tillegg til det faktiske materialet til sengegrenser, trenger du selvfølgelig utstyr for at prosjektet ditt skal kunne plassere grensen.

Som regel kreves følgende redskaper for montering av gresskant eller sengekant:

Noen trepinner

Tømmer

Vaterpass

Gummiklubbe

Trillebår

Spade


Med trepinnene og konstruksjonssnoren kan du på forhånd markere lengden på sengegrensen slik at du vet nøyaktig hvor du skal grave. Hvis du har planlagt en rund kant, kan du alternativt bruke en hageslange som markør.

Bruk spaden til å grave sporet som kreves for å sette opp kantlinjen for sengen i bakken. Du kan enkelt samle utgravd jord i trillebåren.

Med gummiklubben kjører du endelig grensen ned i bakken på det tiltenkte stedet. Hensikten med vaterpasset er å sikre at sluttresultatet er rett. Vær oppmerksom på at det er veldig viktig å bruke en gummihamer. Med en vanlig stålhammer vil du unødvendig skade plenkanten eller sengekanten under konstruksjonen, uavhengig av det eksakte materialet som brukes.


Legg plenkanter med betong


 Avhengig av type og form på materialet du har valgt, er det selvfølgelig mulig at plenkanten din ikke bare kan drives ned i bakken med en hammer og at du for eksempel trenger et fundament laget av betong.

I dette tilfellet trenger du de riktige råvarene for å blande betongen og helst en betongblander. Du kan låne sistnevnte daglig fra mange maskinvarebutikker. Kostnadene som er involvert er vanligvis håndterbare. Mindre mengder betong kan selvfølgelig også blandes for hånd om nødvendig.

Etter at du har satt inn hvert element i betongfundamentet etter hensikten og sørget for at ingen av steinene forskyver seg under arbeidet ditt, er det bare å vente på at betongen tørker. Avhengig av bredden og lengden på fundamentet, kan dette ta lang tid.

are når betongen er helt herdet, kan plenkanten være fullt spenstig. Hvis du vil, kan du nå forsegle skjøtene mellom de enkelte elementene med mørtel. Ellers er plenkanten ferdig og takket være grunnlaget spesielt stabil.


Legg plenkanter og blomsterbed uten betong 


I utgangspunktet er ikke et betongfundament et obligatorisk krav for å legge en solid sengekant eller plenkant. Med tunge materialer som steiner eller betongplater er det imidlertid fornuftig å bruke et lag med grus og sand som et fundament og å komprimere dette med en hånd manipulering før du setter inn selve grensen.

Dette er forbundet med litt ekstra tidsforbruk. Imidlertid hjelper det deg med å unngå at de enkelte elementene synker over tid, og at den nøye planlagte kanten din ikke lenger er skikkelig rett.


Sikkerhet ved montering av sengekanter og plenkanter


I utgangspunktet er det ikke spesielt farlig å sette opp plenkanter eller blomsterbed. Likevel bør du selvfølgelig være forsiktig når du installerer.

Spesielt når du graver større groper, som du for eksempel trenger for å sette inn plenkanter med en såkalt flens, er det viktig at du sørger for at ingen snubler over hullet og vrir føttene.

Vær også oppmerksom på at plenkanter noen ganger kan ha ganske skarpe kanter, avhengig av materialet. Vi anbefaler derfor at du bruker hansker når du installerer. På denne måten unngår du unødvendige kutt på hendene.

Sist, men ikke minst, bør du også være oppmerksom på at sengegrenser med en tilsvarende høyde kan være forbundet med en viss risiko for snubling. Spesielt hvis du har barn som leker i hagen regelmessig, bør du definitivt ta hensyn til dette når du planlegger.


Hvilken sengekant passer i hagen min? 


På grunn av det store utvalget av forskjellige materialer og forskjellige former, kan det noen ganger være vanskelig å velge en passende sengekant. Hvilken sengekant som er det riktige valget for hagen din, kan ikke sies generelt.

Før du bestemmer deg for en bestemt variant, bør du derfor vurdere hva som er spesielt viktig for deg. Hvis du setter pris på et så naturlig utseende som mulig, er sengekanter av selje eller naturstein et godt valg.

Betong- eller rustfrie plenkanter gir derimot hagen din et mer moderne utseende. Hvis du hovedsakelig leter etter en billig variant som også er spesielt enkel å sette opp, kan en enkel seng av plast være et godt valg for deg.

Det spiller ingen rolle hvilken løsning du ender opp med å velge. Ta deg et øyeblikk og la deg inspirere av vårt omfattende utvalg av plenkanter og sengekanter. Vi er sikre på at du vil finne det du leter etter hos oss for å gjennomføre prosjektet ditt.


Kjøp sengekanter og plenkanter billig online 


Når det gjelder kjøp av materialer til hagen i hjemmet, for eksempel gresskant og blomsterbed, vil de fleste sannsynligvis tenke på den lokale maskinvarebutikken først. Til sammenligning er det imidlertid mange fordeler med å kjøpe på Internett.

Tross alt sparer du ikke bare mye tid ved å handle i vår nettbutikk. I tillegg er det ikke nødvendig med tungvint transport med bil, noe som kan vise seg å være ekstremt tidkrevende, spesielt med tunge materialer som betong, naturstein eller stål.

Samtidig trenger du ikke klare deg uten et stort utvalg. Fordi hos oss finner du mange plenkanter og sengekanter i forskjellige design og materialer. Uavhengig av dine individuelle ideer og de lokale forholdene i hagen din, er vi derfor sikre på at vi har noe som passer for deg.

Bestill sengekanter og gresskant etter eget valg med bare noen få klikk i butikken vår, og få kjøpet enkelt levert til ønsket adresse. Selvfølgelig trenger du ikke gå på kompromiss med kvaliteten til tross for de lave prisene. Fordi sengekantene vi tilbyr er alle laget av materialer av høy kvalitet som er preget av robusthet.